Kom med til åbning af tre nye udstillinger fredag d. 16. september

Om lidt åbner vi hele tre nye udstillinger i Nikolaj Kunsthal. Det fejrer vi med fest og fri entré!

Med de tre kommende udstillinger sætter Nikolaj Kunsthal fokus på visualisering af data og ny teknologi i billedkunst. 

Værkerne i de kommende udstillinger forholder sig alle til de nyeste teknologier indenfor kryptokunst og digitale medier, hvor bl.a. NFT samt augmented reality er i hastig udvikling. Det være sig gennem kritisk stillingtagen, som eksperimenterende frontløber eller via fantasifuld udforskning af det enkelte medie.  

Med udstillingerne ønsker vi at give et indblik i nogle af de muligheder, som benyttes i datadrevet kunst, samt at bidrage til en bedre forståelse af den digitale virkelighed, som er med til at forme nye æstetiske og konceptuelle kunstgreb.   

Glæd dig til at opleve:

- et nyt stort værk af Thorbjørn Lausten. Værket, der bærer titlen "DRIFT", fungerer som en totalinstallation i Nedre Galleri og består af en række store videoprojektioner, der visualiserer marine- og atmosfæriske data fra farvandene mellem Island, Grønland og den vestlige del af Østersøen. Det er forhold, som har stor betydning for vores klima og livsforhold. Udstillingen er lavet i samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum (Nedre Galleri).

- CryptoPong, en gruppeudstilling, der præsenterer danske og internationale kunstnere, der har det tilfælles, at de på forskellig vis pionerer inden for feltet XR kunst (VR, AR, 3D, NFT). Udstillingen er kurateret af Radar Contemporary og byder på bidrag fra Lawrence Lek (UK), Claudia Hart (US), Carla Gannis (US), Jonas Kasper Jensen (DK), White Male Artist aka Cassils (CA/US) og Eve Sussman | Snark.art (US), Ida Kvetny (DK) og Diana Velasco (ES/DK) (Øvre Galleri)

- en ung kunstner, der i sin kunstneriske praksis kredser om alt fra tech-giganternes rolle og magt i den globaliserede verden, til Generation Z's fan art og ungdomskultur. Med en nysgerrig og humoristisk tilgang undersøger Anna Ørberg de forsyningskæder og den arbejdskraft, der ligger til grund for den enorme mængde data, som vores handlinger dagligt forvandles til i informationssamfundet (Mellemtrinnet).

Der er fri entré fredag d. 16. september fra kl. 16:00-20:00. Depanneur triller en madvogn ind på Nikolaj Plads og dj-pulten betjenes af Sara Vita.