Lasse Lau & Flo Maak - Hang On, Hang Tight

Hang On, Hang Tight er en film, der udforsker et næsten glemt optøjer, hvor queer-gæster på en bar i New Orleans tog kampen op mod politichikane

Hang On, Hang Tight er en film, der udforsker et næsten glemt optøjer, hvor queer-gæster på en bar i New Orleans tog kampen op mod politichikane. Opstanden fandt sted i 1950’erne, en af de mest undertrykkende tider for homoseksuelle i amerikansk historie, længe før Stonewall-optøjerne og fremkomsten af LGBTQIA+-bevægelsen. Hændelsen er aldrig blevet mindet og er næsten glemt i dag. 
 
Filmen forsøger at rekonstruere, hvad der skete gennem interviews med vidner og historikere. Disse beretninger er mikset med sekvenser af unge dansere, der udfører et bud på en fortolkning af begivenhederne, og tomme gadebilleder fra den berygtede Bourbon Street. De giver rum til refleksion og relaterer nutid og fortid gennem resterne efter en intens og festlig nat. 
 
Danse-vignetten er udviklet i samarbejde med koreograf Diogo de Lima.  

Filmen er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Berlins senat og Danske Filminstruktører. 

Hvor: Tårngalleriet
Hvornår: 9. juni - 19. juni

Om Lasse Lau & Flo Maak

Lasse Lau (f. 1974 i Danmark) og Flo Maak (f. 1980 i Tyskland) har samarbejdet siden 2006. De bor og arbejder i hhv. Brooklyn og København samt i Berlin. Deres værker har været vist i Mexico, USA, Tyskland, Danmark og Sydkorea.