Til februar indtager Rune Bering Øvre Galleri

Med afsæt i fiskeindustrien – som en beretning om både at fange og blive fanget – væver Rune Bering fiskeruser i kobberkabler. Han arbejder skulpturelt med, hvordan teknologi er tæt forbundet med geologi og natur. Der er fernisering 9. februar

Glæd dig til at opleve kunstner Rune Bering indtage Øvre Galleri med en stedspecifik tilgang til kunsthallens fortid som en kirke, hvor Københavns fiskere og søfarende kom.  Med afsæt i fiskeindustrien – som en beretning om både at fange og blive fanget – væver Rune Bering fiskeruser i kobberkabler, der stammer fra teknologiens infrastrukturer. Han arbejder skulpturelt med, hvordan teknologi er tæt forbundet med geologi og natur. Der er en gennemgående og underliggende Ouroboros-tilgang i hans udstilling, der undersøger cyklussen mellem destruktion, død og genfødsel.    

 

Rune Bering uddyber om den kommende udstilling, der bærer titlen ”Bycatch”: 

”I udstillingen arbejder jeg skulpturelt med følelser, som, jeg mener, er kendetegnede for vores samtid. Vi ved, at vi lever på en måde, som ikke kan vare ved, men følelsen er samtidig, at vi ikke kan ændre det. Vi lever i strukturer, som griber ind i hinanden, og som er for komplekse til rigtigt at forstå, ændre og komme ud af. Det føles, som om vi er fanget i vores eget net.” 

Kom med til fernisering 9. februar 

Læs mere om udstillingen