Rune Bering: Bycatch

Bag årets allerførste udstilling i Nikolaj Kunsthal står Rune Bering, der indtager Øvre Galleri med en stedspecifik tilgang til kunsthallens fortid som en kirke, hvor Københavns fiskere og søfarende kom

Med afsæt i fiskeindustrien – som en beretning om både at fange og blive fanget – væver Rune Bering fiskenet i kobberkabler, der stammer fra teknologiens infrastrukturer. Han arbejder skulpturelt med, hvordan teknologi er tæt forbundet med geologi og natur. Der er en gennemgående og underliggende Ouroboros-tilgang i hans udstilling, der undersøger cyklussen mellem destruktion, død og genfødsel.    

Rune Bering uddyber om den kommende udstilling: 
”I udstillingen arbejder jeg skulpturelt med følelser, som, jeg mener, er kendetegnede for vores samtid. Vi ved, at vi lever på en måde, som ikke kan vare ved, men følelsen er samtidig, at vi ikke kan ændre det. Vi lever i strukturer, som griber ind i hinanden, og som er for komplekse til rigtigt at forstå, ændre og komme ud af. Det føles, som om vi er fanget i vores eget net.” 

Der er fernisering fredag 9. februar kl. 16:00-20:00. Følg begivenheden på Facebook her  

Rune Berings udstilling Bycatch (Bifangst) kan opleves fra 10. februar til 28. juli.

Download Press Kit

Udstillingen er blevet skabt med støtte fra Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Gottfred & Gerda Eickhoffs Fond og Rådet for Visual Kunst. 

Hvor: Øver Galleri 
Hvornår: 10. februar - 28. juli 2024

 

Bycatch, Rune Bering, Nikolaj Kunsthal, 2024
Fotograf
Mads Holm
Bycatch, Rune Bering, Nikolaj Kunsthal, 2024
Fotograf
Mads Holm

Om Rune Bering

Rune Bering (født 1984) er uddannet fra Det Kongelige Akademi i 2013. 

I sit arbejde genfortolker Rune Bering ofte eksisterende systemer ved at forbinde dem med nye materialer og nye former. Han interesserer sig for de glitches, skift og sprækker af fortolkning, der opstår mellem subjektive valg og herskende strukturer. 

Bycatch er Rune Berings første større soloudstilling i en etableret kunstinstitution. Udstillingen består af helt nye værker lavet specifikt til Nikolaj Kunsthals Øvre Galleri. Dyk ned i Rune Berings arbejde på runebering.dk

Bycatch, Rune Bering, Nikolaj Kunsthal, 2024
Fotograf
Mads Holm