BorisBerlin/Design har skabt en specifik stol til Nikolaj Kunsthal

Stolens formgivning og design tager ikke afsæt i husets arkitekturdetaljer eller materialer, men i bygningens omskiftelige kulturbærende historie. Oplev stolen på Snedkernes Efterårsudstilling

UNESCO har udnævnt København til World Capitol of Architecture i 2023.Som en hyldest til arkitekturen er årets tema for Snedkernes Efterårsudstilling – A Piece for a Place, et møbel til et specifikt sted i hovedstaden. I den forbindelse har BorisBerlin/Design skabt en stol til Nikolaj Kunsthal og husets omskiftelige kulturbærende historie.

Stolen tager ikke afsæt i husets mange arkitekturdetaljer eller materialer, men i bygningens omskiftelige kulturbærende historie – fra en af de tre ældste københavnske kirker til fyrtårn og vægtertårn, fra et forsøg på igen at blive til kirke til at huse orlogsmuseum og bibliotek og endelig til en kunsthal med mangfoldige funktioner – fra udstillinger til koncerter, fra undervisning til langbordsmiddage. Som selve bygningen skulle stolen være multifunktionel og bære kulturarven, men også pege fremad. 

Stolen, der er lavet i samarbejde med HAY, kan opleves i Tunnelfabrikken som en del af Snedkernes Efterårsudstilling frem til om med 26. november. Der er fri entré.