2023 bød på publikumsrekord

Med et besøgstal på knap 81.000 gæster oplevede Nikolaj Kunsthal en stigning på 56,5 procent flere gæster sammenlignet med 2022

Et dyk ned i besøgsstatistikken afslører, at der i kalenderåret 2023 gik mere end 29.000 flere gæster gennem døren i Nikolaj Kunsthal sammenlignet med kalenderåret før. Helene Nyborg Bay, der er kunstnerisk leder, uddyber: 

”Vi er naturligvis rigtigt glade for den enorme vækst i besøgstallet. Det bekræfter os i, at vi laver nogle udstillinger, som vores gæster finder vedkommende og relevante. I 2023 havde vi bl.a. fokus på at formidle astrofysik gennem lyd- og billedkunst i udstillingen Interference, som blev kåret som en af årets bedste udstillinger af Kunsten.nu. I løbet af sommeren oplevede vi meget store besøgstal, ikke bare pga. det regnfulde vejr, men også pga. Tova Mozards anmelderroste udstilling ILOVERUSS. Efterårssæsonen har trukket fulde huse med gruppeudstillingen Københavnerstykker, som viser København set gennem kunstneres øjne, og ikke mindst den smukke og sansemættede Beauty in the Beast af Shane Brox. Når det er sagt, kan rækken af tætte samarbejdspartnere også tilskrives en del af æren for vores fremgang, bl.a. festivalerne Art Week og Golden Days hvis åbning i år fandt sted i Nikolaj Kunsthal.”  
 
Genåbningen af den nyrenoverede café og butik i efteråret 2022 spiller også en positiv rolle, vurderer Helene Nyborg Bay:  
 
”Vi kan mærke, at flere og flere er blevet opmærksomme på, at vi er et interessant mødested midt i København. Det internationalt anerkendte cafédesign med udgangspunkt i bygningens historie har givet endnu mere attraktive rammer for vores gæster. Både dem, der gerne vil kombinere udstillingsbesøg med kaffe, vin eller snacks, og de besøgende som blot har brug for et mødested eller kort stop på vejen. På den måde er vores café og butik en integreret del af den helhedsoplevelse, der skal give endnu mere lyst til at opleve ny dynamisk samtidskunst.”

Læs mere udstillings- og eventsprogrammet for 2024 under Kommende udstillinger og Events.