Ditte Ejlerskov - The Cult of Oxytocin

Med soloudstillingen "The Cult of Oxytocin" skaber Ditte Ejlerskov en meditativ totalinstallation, der er optaget af kunstens rensende egenskaber, farvernes healende kraft og den evige kamp mellem hormonerne oxytocin og adrenalin.

På væggene i Nedre Galleri kan man blandt andet opleve Ejlerskovs duotonede "Gradiant Paintings", der er en serie malerier, der fungerer som kromoterapi. Kromoterapiens effekter blev diskuteret så tidligt som 1025 i den persiske "Canon of Medicine", hvor man metodisk brugte farvet lys til at balancere kroppens manglende energi - både på et fysisk, følelsesmæssigt, åndeligt og psykisk niveau. Det er altså ifølge denne teori helt individuelt, hvilke farver den enkelte person har brug for. Ejlerskovs lange og langsomme penselstrøg virkede i atelieret som en meditation, som mærkes helt ud til beskueren af billedet. 

I Øvre Galleri henvises publikum til videoprojektioner i loftet der understøttes af guidede meditationseancer. 

Udstillingen indeholder også en virtuel skulptur af to kvindelige brydere, der er skabt med inspiration fra Uffizi-galleriets berømte værk "Bryderne", en antik skulptur af to mandlige brydere. De to kvinder figurerer i kunsthallen på store uldtæpper, som 3D-printede skulpturer, som malerier og i filmarbejder. Kvinderne repræsenterer to hormoner, der kæmper om magten i menneskets blod, oxytocin og adrenalin. Førstnævnte fungerer som kultfigur for kunstneren og spiller en central rolle i hele udstillingen.

”Historisk set hænger kunst, videnskab og religion sammen. Mit virke de seneste år har været et konstant forsøg på at sammenføre dem igen. Derfor er Nikolaj Kunsthal som rum et altafgørende fundament for min kommende udstilling” - Ditte Ejlerskov, 2021 

Klik her for Press kit

Hvor: Øvre Galleri + Nedre Galleri
Hvornår: 12/2 – 8/5 2022

Om Ditte Ejlerskov

Ditte Ejlerskov dimitterede i 2009 fra Konsthögskolan i Malmö med en omvej til Cooper Union School of Art i New York. Hun har tidligere udstillet på blandt andet Röda Sten Konsthall og Malmö Konsthall i Sverige, Kristianstad Konsthall i Norge, Kunstmuseum Bonn i Tyskland, Cneai i Chatou, Frankrig, på Amos Anderson Art Museum i Finland samt bl.a. på Kunsten i Aalborg og Arken i Ishøj.

Læs mere om Ditte Ejlerskov.