Platform - Clara Busch & Nanna Saplana

Busch trækker snørklede linjer på tværs af medier, generationer og materialer og spørger til, hvordan vores forståelse af natur, krop og genstande ændrer sig over tid.  

Tilbage i februar åbnede Nikolaj Kunsthal et helt nyt udstillingsrum, som årligt skal præsentere seks udstillinger skabt af nye, unge samtidskunstnere og kuratorer. Projektet har fået navnet Platform. Fra 20. august til 2. oktober indtages udstillingsrummet af billedkunstner Clara Busch og kurator Nanna Saplana.

I Clara Buschs soloudstilling "Softness and Its Bodies" indfarves udstillingsrummet i lyslilla projektioner af en scrunchie dækket af orkidéknopper, kunstnerens farmors hæklede serviet indsmurt i pollen og en muslingeskal med tand og læbestift. Der er latex-malerier, hvor brugte tekstiler har sat aftryk og fået overflader af klistret hud, og ud af væggen vokser en krøllet hårelastik, og snørklede næsten kødelige tegninger åbner mod indre dimensioner.

Tilsammen danner værkerne en undersøgelse af relationer mellem krop, intimitet, natur og de hverdagsobjekter, som bærer minder og tager del i vores liv.
 
Udstillingen - der er den fjerde i rækken under overskriften Platform - kan opleves fra 20. august til og med 2. oktober.  
 
Platform er blevet en realitet med generøs støtte fra Det Obelske Familiefond.   

Clara Busch, Bækken (2022)
Fotograf
Mads Holm
Clara Busch, Let it change over time (2022)
Fotograf
Mads Holm

Læs mere om udstillingen her