Kathrine Ærtebjerg x Ovartaci

Udstillingen består af Kathrine Ærtebjergs nye surrealistiske værker skabt ud fra Ovartacis eksisterende oevre, som indlånes af det nyåbnede Museum Ovartaci i Aarhus

Udstillingen sætter fokus på det anderledes, både hvad angår sind og krop, og manifesterer, hvordan man kan opløse fastsatte normer i forhold til identitet og udvide feltet for ’det normale’.  

Udstillingen består af Kathrine Ærtebjergs nye surrealistiske værker skabt ud fra Ovartacis eksisterende oevre, som indlånes af det nyåbnede Museum Ovartaci i Aarhus. Værkerne skaber en både poetisk og dramatisk dialog, som udfolder sig i en totalinstallation bestående af lyd, objekter og store lærreder skabt af Ærtebjerg. Ovartaci repræsenteres bl.a. med sine dukkeinstallationer og papirværker af figurer, der opløser grænsen mellem køn samt dyr og menneske.   

Udstillingen er et vigtigt bidrag til denne tematik i etableringen af et møde mellem to danske kunstnere i dialog om det normale og abnorme. Selvom Ærtebjerg og Ovartici er fra forskellige generationer, har de mange elementer til fælles, hvad angår flydende grænser mellem køn, krop og det normative, hvilket fremhæves i udstillingen.  

Udstillingsdesignet er skabt af scenografen Stine Friese. 

Med forbehold for ændringer. 

Der er fernisering torsdag d. 29. august. 

Hvor: Øvre Galleri + Tårngalleri  
Hvornår: 30. august 2024 – 19. januar 2025 

 

Klokkebarn
Fotograf
Léa Nielsen
Kathrine Ærtebjerg, snapshots. Symbolistiske akvareller, 2023, A3, akvarel på papir