Arto Saari - The Champagne of Skateboarding

I samarbejde med Copenhagen Skatepark præsenterer Nikolaj Kunsthal udstillingen "The Champagne of Skateboarding", der er en fotografisk hyldest til skateboarding

København er den perfekte scene til at rumme skateboarding. Hvert år vokser der nye spots frem, hvor arkitekturen inspirerer skatere til kreative udfoldelser og nye udfordringer. Med denne udstilling hylder vi skateboarding som livsstil og markerer CPH OPEN. Siden 2007 har CPH OPEN udviklet sig til at være en af de mest signifikante skateboard-events, der samler både den internationale skateboard-elite og en stor gruppe tilhængere, der er forbundet til miljøet omkring skateboarding.

Skatemiljøet er kendt for at dyrke en særlig subkultur, hvor både fællesskab og autonomi spiller en stor rolle. Samtidig inspirerer sporten til kreativitet og visuel udfoldelse. Skateboarding er et fysisk udtryk, en kreativ udfoldelse. Det handler ikke om at vinde over andre eller blive bedre end andre. Det handler om at finde sit udtryk, definere sin stil, vælge sine tricks og udvikle sig i alle retninger. 

Skateboarding er at falde hundrede gange og rejse sig hundrede gange på det samme trick. Det er følelsen af at erobre arkitekturen og byens mange skæve rum. Det er en bevægelse, der går ud på at give mere, end man tager og involvere sig der, hvor man kan gøre noget godt. At skabe og give tilbage til en kunstform, der har givet så meget til så mange mennesker. 

The Champagne of Skateboarding er produceret af Nikolaj Kunsthal i samarbejde med Copenhagen Skatepark. Bag udstillingens fotografier står den finske skater og fotograf Arto Saari. Saari betegner selv sit arbejde som en visuel dagbog, en serie af billeder der hjælper med at huske historien, rejsen og dem, som inspirerer ham i livet. Saari er født 1981 i Finland. Han er i dag bosat på Hawaii og arbejder i det meste af verden.Vi fejrer åbningen af "The Champagne of Skateboarding" torsdag d. 2. juni. Følg ferniseringens Facebook event  

Hvor: Øvre Galleri

Hvornår: 3. juni - 31. juli 2022

Fotograf
Arto Saari
Fotograf
Arto Saari