Hvordan kan kunst og videnskab forsknings- og formidlingsmæssigt styrke hinanden?
Kom med til symposium med fokus på hvordan kunst og videnskab forsknings- og formidlingsmæssigt kan styrke hinanden. En række keynote speakers stiller skarpt på mødet mellem kunst og naturvidenskab med afsæt i hver deres praksisser og forskningsfelter
Symposiet INTERFERENCE - Art and Science vil finde sted den 27. februar i Nikolaj Kunsthal i forbindelse med kunstudstillingen Interference, som er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Udstillingen er et produkt af samarbejdet mellem astrofysiker Jo Verwohlt fra DARK, Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet, og komponist og lydkunstner Signe Heinfelt uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium, støttet af Novo Nordisk Fondens pulje for Projektstøtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling.
På symposiet vil vi belyse, hvordan de to fagdiscipliner forsknings- og formidlingsmæssigt kan styrke hinanden og fremmer yderligere samarbejder mellem kunstverdenen og forskningsverdenen. Hvilke udfordringer kan der være i samarbejdet mellem kunst og videnskab?
På symposiet vil en række keynote speakers sætte skarpt fokus på mødet mellem kunst og naturvidenskab med afsæt i hver deres praksisser og forskningsfelter.
Keynote speakers
Lea Porsager - kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Ph.d. fra Malmö Kunst
Akademi og Lund Universitet
Holger Schulze - professor i musikvidenskab ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på
Købehavns Universitet
Gry Worre Hallberg - kunstnerisk direktør af performancegruppen Sisters Hope og Ph.d. fra
Københavns Universitet
Jens Hjorth - professor i astrofysik og kosmologi ved DARK, Niels Bohr Institutet på
Københavns Universitet
Moderator - Helene Nyborg Bay, kunstnerisk leder af Nikolaj Kunsthal