Art Bar Extravaganza 2024

Vi skyder Art Matter Festival i gang med et intenst program, der byder på dans koreograferet af Lotte Sigh, frit-fald-performance af Miriam Kongstad og musik ved abolish i, der både betjener dj-pulten og spiller live i Nedre Galleri

Sæt kryds i kalenderen torsdag d. 23. maj, når Art Week – for første gang under det nye navn Art Matter –og Nikolaj Kunsthal inviterer til åbningsfest. 

Oplev Miriam Kongstad opføre en 28-minutters performance, der tematisk kredser om faldet. Miriam Kongstad tager os gennem en række fortællinger om alt fra klovne, der snubler, til mure, der falder, om kærlighed der falder til jorden og det store syndefald. Et fald gennem Miriam Kongstads optik kan referere til både kontroltab og det at falde for nogen eller noget. Faldet kan være tabubelagt og fejlbarligt, men kan også være et udtryk for mod og handlekraft. Se credits nederst på siden. 

Koreografen Lotte Sigh er også at finde på aftenens program. Hun er bl.a. tilknyttet Den Kongelige Ballet som koreograf, underviser og censor samt kunstnerisk leder af Copenhagen Contemporary Dance School og Copenhagen International Dance Festival. I samarbejde med sidstnævnte præsenteres til åbningen af Art Matter 2024 to uddrag fra værket Into Silence; What Meets the Eye og Got Your Back.

What Meets the Eye reflekterer over, hvad øjet ser, når vi retter blikket mod hinanden. Forestillingen er skabt til udstillingen af Alberto Giacomettis værker på Statens Museum for Kunst.

Got Your Back fremføres af afgangselever fra Copenhagen Contemporary Dance School og opføres for første gang i Nikolaj Kunsthal. Se credits nederst på siden.

Duoen abolish i sørger for festens soundtrack både bag dj-pulten udenfor på Nikolaj Plads og senere på aftenen i Nedre Galleri, hvor de spiller live. abolish i består af udstillingsaktuelle Simin Stine Ramezanali (i musiksammenhænge kendt fra bl.a. SLIM0) og Berlin-bosatte Maryam Fazeli, der er kunstnerisk aktiv under aliaset moraya). Deeres fælles output kombinerer bl.a. komprimeret bas, støj og breakbeats i genresammenrand mellem d'n'b, ambient og shoegaze.

Nikolaj Kunsthals naborestaurant Cholon etablerer i aftenens anledning et gadekøkken på Nikolaj Plads, der serverer vietnamesiske specialiteter. 

Der er gratis vin sponsoreret af Spier til de første og de hurtige.

Fri entré. 

Credit: Free-Fall af Miriam Kongstad

Tekst, koreografi, performance: Miriam Kongstad
Lydkomposition: Josefine Struckmann
Miriam Kongstad kostume: Stamm.Exchange 

Værket, der havde premiere på Folkemødet på Bornholm i 2023, er oprindeligt kommissioneret af Ny Carlsbergfondet. 
 

Fotograf
Ink Agop

Credit: What Meets the Eye og Got Your Back af Lotte Sigh

What Meets the Eye
Medvirkende: Erika Cucumazzo & José Antonio Luque
Koreografi: Lotte Sigh
Kostumer: Sandra Møller Svendsen
Lyddesign: Mikkel Carlsen, Max Richter m.fl.
Støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond & Aage and Johanne Louis-Hansens Fond

Got Your Back
Medvirkende: afgangselever 2024 fra Copenhagen Contemporary Dance School
Koreografi: Lotte Sigh
Lyddesign: Mikkel Carlsen, J.S. Bach m.fl.

What Meets The Eye, LotteSigh
Fotograf
Daniel Urhøj

Kontakt

Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Plads 10

1067 København K
Del med